Menu Search

Home Projecten Toegangs- en beveiligingssysteem sleutel tot succes voor Anytime Fitness

Toegangs- en beveiligingssysteem sleutel tot succes voor Anytime Fitness

Toegangscontrole maakt sporten 24/7 mogelijk

Sleutelbossen hebben de laatste jaren bij veel bezitters uitbreiding gekregen met tags of een ‘druppel’. Deze geven automatisch toegang tot een gebouw; vaak een plek waar veel mensen komen, zoals kantoorgebouwen en andere bedrijfslocaties. Noodzakelijk voor de veiligheid en het beheersbaar houden. Er zijn ook organisaties die deze toegangscontrolesystemen zien als unique selling point naar klanten toe en de systemen fanatiek inzetten. Anytime Fitness bijvoorbeeld.

Het is een van de hoofdbestanddelen van de formule van Anytime Fitness: flexibiliteit en wereldwijde toegang. De techniek op de achtergrond staat ervoor in dat álle fitnessclubs toegankelijk zijn voor leden, en dat 24 uur per dag en 365 dagen per jaar. Door dat argument geven steeds meer sportievelingen de voorkeur aan sporten bij een van de vestigingen; er zijn er inmiddels meer dan vijfendertig in Nederland en uiteindelijk zullen meer dan 150 locaties de deuren openen.

Kwaliteit en deskundigheid
Omdat toegangscontrole een van de belangrijkste pijlers is in de bedrijfsvoering, is Anytime Fitness behoorlijk kieskeurig als het gaat om het zoeken naar dienstverleners die deze flexibiliteit technisch mogelijk kunnen maken. Na een zoektocht kwamen ze uit bij Novisec Security Systems, onderdeel van technisch dienstverlener SPIE. Voor sales manager Mark Brouwer van Novisec is de levering en montage van de beveiliging in alle vestigingen in de Benelux een uitdagende klus, maar ook een die op het lijf geschreven is van Novisec. ‘We zijn uiteindelijk gekozen, omdat het installeren nauwkeurig moest gebeuren aan de hand van instructies vanuit het hoofdkantoor van Anytime Fitness Corp. Daarbij was het voor Anytime Fitness een pluspunt dat we SPIE achter ons hebben staan. Dat geeft vertrouwen en dat bevordert de samenwerking met het hoofdkantoor van Anytime Fitness, hebben we gemerkt’, zegt Brouwer daarover.

Toegankelijk, veilig en betrouwbaar
Maar de samenwerking gaat verder dan nauwkeurig aanbrengen, testen en overdragen. Door het toegangslabel uit te delen aan leden van Anytime Fitness, geef je hen de zekerheid dat ze overal veilig 24/7 kunnen fitnessen. Het toegangssysteem detecteert dan ook als anderen binnen komen, zonder dat ze een badge voor de lezer houden. Het personeel wordt in die situatie geïnformeerd, en op basis van de camerabeelden kan ter plekke de situatie worden ingeschat. Brouwer: ‘Personeel blijft dus gewoon noodzakelijk, maar de techniek neemt hen veel werk uit handen. Zonder gedoe kom je binnen met een tag; en personeel is er alleen als jij hen nodig hebt.’

Die belofte waarmaken betekent dat regelmatig contact noodzakelijk blijft. ‘We hebben maandelijks overleg, bijvoorbeeld over meldingen die het systeem heeft gegeven. Zo blijft het systeem juist afgesteld en geeft het alleen een melding wanneer dat noodzakelijk is.’ Een geruststellende gedachte voor alle locaties van Anytime Fitness die binnenkort de deuren openen.

Wilt u meer weten?

Neem contact op met ons salesteam

088 119 65 65 info.security@spie.com