Menu Search

Home Projecten Novisec voorziet Telegraaf Media Groep van nieuwe Brandmeld en blussytemen

Novisec voorziet Telegraaf Media Groep van nieuwe Brandmeld en blussytemen

Telegraaf Media Groep weer stukje veiliger

Brandmeldsystemen Telegraaf Media groep compleet vervangen door Novisec.

Bij de Telegraaf mediagroep in Amsterdam zijn in anderhalf jaar tijd de brandmeld en blusinstallaties compleet vervangen. Daarnaast hebben we een overeenkomst gesloten om deze installaties voor de komende jaren te onderhouden. Het was een uitdagende klus want zowel bij de redactie als de drukkerij moesten de dagelijkse werkzaamheden gewoon doorgang vinden.

Novisec Security Systems -onderdeel van SPIE Nederland BV- is gespecialiseerd in ontwerp, engineering en technisch beheer van beveiligingsinstallaties en heeft inmiddels drie vestigingen. “De hoofdvestiging bevindt zich in Roermond, maar we hebben ook vestigingen in Arnhem en sinds kort in Schiedam,” zegt Ronald Clerkx. Eind 2011 heeft de van oorsprong huisinstallateur SPIE Building Systems samen met Novisec Security Systems opdracht gekregen. “Het gebouw waarin De Telegraaf zich bevindt, is een behoorlijk complexe omgeving, waarin zo’n 1.200 medewerkers dagelijks hun brood verdienen,” zo licht Ronald Clerkx toe. “In het pand bevindt zich behalve een kantooromgeving ook de drukkerij. De bedrijfszekerheid mocht tijdens het uitvoeren van onze werkzaamheden nimmer in het geding komen.”

GEEN ONBEVEILIGD TERREIN

De oude brandmeldinstallaties voldeden volgens Ronald Clerkx niet meer. “Het aanwezige systeem dateerde uit de jaren tachtig, begon hier en daar na te laten en onderdelen waren steeds moeilijker verkrijgbaar. Onze opdracht was om in alle gebouwen de sprinklermeldcentrale te vervangen, alsmede de brandmeldinstallaties en de blusgasinstallaties, en daarnaast alle panden te voorzien van een sluitende ontruimingsinstallatie. Voor de ontruimingsinstallatie is waar nodig gekozen voor een gesproken woord ontruiming. Parallel aan het vervangen van de installaties dienden we de bestaande beveiliging wel functioneel te houden. Zowel de oude als de nieuwe installatie heeft tijdens de ombouw naast elkaar gedraaid. Het was van belang om het geheel werkbaar en duidelijk te houden, zowel voor ons alsook voor de medewerkers van De Telegraaf. Het grootste deel van de beveiliging werd op die manier continu gewaarborgd. Op de momenten dat er een stukje ‘onbeveiligd terrein’ was, zijn van tevoren duidelijke afspraken gemaakt.”

STEEDS MEER INZICHT

Het oude en nieuwe systeem gebroederlijk laten functioneren, vergde de nodige inspanningen, herinnert Ronald Clerkx zich. “De documentatie die ten grondslag lag aan het oude systeem uit begin jaren tachtig was summier. Gaandeweg het project werd bovendien duidelijk dat de oude installatie niet functioneerde zoals de documentatie deed vermoeden. De installaties zijn tot op componentenniveau vernieuwd en dat betekende regelmatig dat we letterlijk bovenop het bureau ‘Onze opdracht was om in alle gebouwen de sprinklermeldcentrale te vervangen, alsmede de brandmeldinstallaties en de blusgasinstallaties’ stonden van medewerkers van De Telegraaf. SPIE heeft de kabeltechnische voorzieningen getroffen en de afmontage van de componenten, terwijl wij het ontwerp, de engineering en het inregelen van het nieuwe systeem voor rekening hebben genomen. Het nieuwe systeem werd per sectie in gebruik genomen, waarna de oude installatie per sectie afgekoppeld werd. Zo bouwde de nieuwe installatie zich langzaam op, terwijl de oude installatie steeds verder werd gedemonteerd.”

De samenwerking tussen SPIE en Novisec is volgens Ronald Clerkx perfect verlopen met de juiste mensen op de juiste plek. “De Telegraaf Media Groep heeft dan ook zijn waardering uitgesproken over het goede verloop van het proces. Kortom, een tevreden klant waar we de toekomst mee kunnen ingaan. En dat gaan we ook doen, want we hebben een onderhoudscontract voor de komende tien jaar.”

Wilt u meer weten?

Neem contact op met ons salesteam

088 119 65 65 info.security@spie.com