Menu Search

De brandveiligheid van uw bedrijfspand is geen zaak waar u zelf continu naar wilt omkijken. Een slim brandmeldsysteem zorgt ervoor dat u blind kunt vertrouwen op de veiligheid van u en uw medewerkers. Het brandmeldsysteem signaleert brand of rook en stuurt vervolgens een bericht naar de juiste partij, zodat er snel actie ondernomen kan worden.

Een brandmeldsysteem op maat voor uw bedrijf

De beveiliging van uw bedrijf is maatwerk. Wij bieden oplossingen om een ruimte of gebouw op een eenvoudige en betrouwbare wijze tegen brand te beveiligen. Het ontwerpen en aanleggen van een brandmeldsysteem is complex, maar dankzij de professionals van Novisec bent u verzekerd van een veilige en intelligente installatie.

Voordelen van een brandmeldsysteem:

– Rook of brand wordt eerder ontdekt

– Brandmeldinstallaties kunnen letselschade voorkomen

– Ook materiĆ«le schade blijft beperkt

– Het brandmeldsysteem kan ontdekken, lokaliseren en alarmeren

– Het systeem kan gekoppeld worden aan andere beveiligingssystemen

Brandbeveiliging door Novisec

Om een effectieve brandmeldinstallatie te realiseren is veel kennis nodig. Van het systeem zelf, maar ook van normen, certificeringen, het pand en de organisatie. Als NCP-erkend Branddetectiebedrijf weten wij precies wat er moet gebeuren om uw bedrijf optimaal en deskundig te beveiligen – ook tegen brand. Pas nadat alle van toepassing zijnde preventiemaatregelen in overeenstemming met de eisende partijen (zoals brandweer, verzekering en u als opdrachtgever) zijn omschreven, gaan we over tot plaatsen van het brandmeldsysteem. Dit gebeurt overeenkomstig de NEN2535.

Gecertificeerde brandmeldsystemen

Ook voor gecertificeerde installaties ben u bij ons aan het juiste adres. Met de afgifte van het certificaat weet u zeker dat is voldaan aan alle kwaliteitseisen die overheid en verzekeraars stellen aan de beveiligingsmaatregelen. Uiteraard houden wij gedurende het hele proces rekening met uw wensen. Het opstellen van een Programma van Eisen, projecteren, installeren, certificeren en onderhouden van het brandmeldsysteem doen we geheel in eigen beheer. Voor alle brandmeldsystemen is onderhoud voorgeschreven conform de NEN2654 normering. Als erkend branddetectiebedrijf kunnen wij hierin voorzien.

Brandmeldsysteem vaker verplicht voor gebruikersvergunning
Bij de opening van een nieuw bedrijfspand wordt door de gemeente een gebruikersvergunning afgegeven. Wanneer uw vergunning verloopt, of de gemeente de regelgeving aanpast, wilt u ervan verzekerd zijn dat u aan alle eisen voldoet.

Een eis die steeds meer gemeenten stellen is dat panden voorzien moeten zijn van een brandmeldinstallatie of ontruimingssysteem.

Als erkend branddetectiebedrijf helpt Novisec u met alle zaken rondom de gebruikersvergunning.

Gebruiksvergunning

Bij de opening van een nieuw bedrijfspand wordt door de overheid (gemeente) een gebruikersvergunning afgegeven. Deze gebruikersvergunning heeft een beperkte geldigheid maar kan door zaken als een verbouwing eerder aan vernieuwing toe zijn dan de vermelde geldigheidsdatum. Bij een aanvraag van een nieuwe gebruikersvergunning of op het moment dat uw huidige gebruikersvergunning vervalt wordt u als bedrijf geconfronteerd met de eisen zoals die op dat moment gelden in uw gemeente.

Steeds vaker eisen gemeenten een brandmeld- en/of ontruimingsinstallatie voordat er een nieuwe gebruikersvergunning wordt afgegeven. De installatie dient tevens te worden aangelegd door een erkend branddetectiebedrijf.

Als erkend branddetectiebedrijf kunnen wij:

U adviseren inzake de gestelde eisen.
Een PvE (programma van eisen) opstellen.
Een projectering voor u verzorgen.
De installatie verzorgen.
Het systeem certificeren conform de geldende normen.
Het onderhoud en de service verzorgen door onze 24 uurs service dienst voor u de maandelijkse OP taken (Opgeleid persoon) uitvoeren.

Wilt u meer weten?

Neem contact op met onze salesafdeling

088 119 65 65 info.security@spie.com